maanantai 10. tammikuuta 2011

Palloja pesukonehuovuttamalla


Kävin tuossa kuukausia sitten joutessani helppoa huovutusta kurssilla katselemassa jos tulisi jotain uusia ideoita. Pallon ja villan kanssa voisi pienellä kehittämisellä keksiä vaikka mitä kivoja juttuja...

Halpa KEVYT muovipallo sisään ja villaan monia monia kerroksia päälle.





Kaikki kuvat siis samasta pallosta. Villalevykerroksia oli muistaakseni 3 ja erivärisiä 100% villalankakerroksia ehkä 10? Eli siis paksulti villaa. Jos villaa laittaa ohuelti, se repeytyy huovuttuessaan ja jättää pintaan reikiä. Toisaalta jos villaa on liian paljon ei kaikki villa pääse huovuttumaan. Sanoittaisiinko että sellainen 1-2cm kerros on paras, riippuu mitä valmiista tuoteesta sitten tekee. Sitten vaikka tyynyliinan sisään ja pesukoneeseen. Jos et tee useampia palloja kerralla, heitä mukaan pyyheliina, jotta tapahtuu mekaanista liikettä. Ohjelmaksi 40´C tai 60´C normaali pesu normaalilla pyykinpesuaineella!!

Omat palloni näyttivät pesun jälkeen tältä:


Sisälle voi toki laittaa esim. tyrokspallon, jonka voi jättää sinne (saa esim. kivoja kuusenkoristeita). Nämä lasten muovipallot kuitenkin halusin leikata jatkokäyttöä varten pois. Riippuen siitä mistä kohtaa lähtee leikkaamaan, syntyy esimerkiksi huovutettu kulho (kuvat eivät nyt tee oikeutta, on se ihan oikeasti kivan näköinen, ainakin hämärässä huoneessa) :)


Olen leikannut pallon keskeltä kahtia ja laittanut puolikkaat päällekkäin. Reunat odottavat yhä viimeistelyä joillakin kirjontapistoilla.

Eräs nuori neitonen valmisti samanlaisesta pallosta itselleen kassin:


Palloista saa myös kivoja kannellisia kulhoja, jos ei leikkaa aivan keskeltä. Villa venyy sen verran hyvin, että irtileikattava pala voi olla melko pieni. Oman kokemuksen perusteella suosittelen kyllä reunan viimeistelyä, jos haluaa kestävän tuotteen. Reunan huovuttaminen käsin on melko mahdotonta, mutta ehkä joku sissi siinäkin voisi onnistua?

Tässä vielä muiden palloja ennen...





ja jälkeen...


En tiedä mitä näistä sitten mahtoi syntyä. Tuolla keskellä olevasta virheästä näkyy hienosti minkälainen pinta jää, jos jättää pinnalle villaa. Siniset viivat ovat 100% villalankaa.

Toki aina voi kieritellä myös pelkkiä pikkupalloja. Valmiista palloista voi tehdä kaulakoruja, rannekoruja tai ihan mitä vain. Kaikki pallot pesupussiin tai tyynyliinan sisään. Perinteiseen sukkahousuun tarttuu inhottavasti kiinni.





Lisää ideoita: google.fi hakusana: huovutettu pallo ;)

Teimme kurssilla myös paljon vapaalankahuovutusta, joka on tekniikkana huiiisisti monipuolisempi. Kuvitusta ja tarinaa niistä myöhemmin...

1 kommentti:

nuppijaneula kirjoitti...

Vaude mitä pallosia ja mikä kassi!!!

T: Tanja